Image

U Kapetan Mišinom zdanju svečano je obeležen Dan zadužbinara Univerziteta u Beogradu, koji je ustanovljen u cilju izražavanja zahvalnosti i poštovanja dobročiniteljima koji su Univerzitetu zaveštali svoju imovinu ili darovali značajnu donaciju. Na svečanoj manifestaciji uručene su Zahvalnice pravnim i fizičkim licima za uspešnu saradnju, podršku u razvoju ideje zadužbinarstva i za doprinos u ispunjenju ciljeva zadužbina i fondacija.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić uručio je Zahvalnicu vršiocu dužnosti direktora JKP „Infostan tehnologije“ Aleksandru Kemivešu, kao priznanje za doprinos zadužbinarstvu. Protokol o saradnji Univerziteta u Beogradu i JKP „Infostan tehnologije“ doprineo je stvaranju boljih uslova za funkcionisanje univerzitetskih zadužbina, jer poslove naplate zakupnine za stanove univerzitetskih zadužbina i pružanja usluge obrade podataka za svaku zadužbinu preduzeće obavlja besplatno. 

Svečanosti su prisustvovali predstavnici zadužbina, naslednici zadužbinara, profesori, studenti, predstavnici Vlade Srbije i diplomatskog kora.