Image

Javno komunalno preduzeće “Infostan tehnologije” i Univerzitet u Beogradu zaključili su Protokol o saradnji. Cilj protokola je stvaranje boljih uslova za funkcionisanje univerzitetskih zadužbina, a kao rezultat zajedničkog zalaganja za ukupno uspešniji rad u oblasti obrazovanja i nauke. Konkretno, JKP “Infostan tehnologije” ubuduće će poslove naplate zakupnine za stanove univerzitetskih zadužbina i pružanja usluge obrade podataka za svaku zadužbinu obavljati besplatno.

”Ovaj protokol je samo uvod u širu saradnju, jer želimo da iskoristimo kapacitete najvećeg i najstarijeg univerziteta, sa namerom da naše i ostale zaposlene u javnoj upravi usmerimo na usavršavanje u novim tehnologijama upravo na Univerzitetu. Fakulteti mogu da učestvuju u kreiranju daljeg pravca tehnološkog razvoja Beograda, o čemu počinjemo da razgovaramo već naredne nedelje. Naša vrata otvorena su i za studentsku praksu, sa nadom da ćemo najbolje kandidate zaposliti u našem preduzeću” rekao je v.d. direktora JKP “Infostan tehnologije” Aleksandar Kemiveš.

Rektor prof. dr Vladan Đokić istakao je da je saradnja Univerziteta u Beogradu sa gradskim preduzećima i ustanovama od obostrane koristi. “Sav novac koji uštedimo zahvaljujući ovom sporazumu, biće usmeren na stipendije studentima i mladim istraživačima, što i jeste osnovna svrha postojanja zadužbina i fondacija. Pozivam i druga javna preduzeća i državne institucije da se ugledaju na ovaj svetli primer JKP “Infostan tehnologije” i pomognu akademskoj zajednici da se što bolje razvija. Naš Univerzitet bio je jedan od najbogatijih u Evropi, sada smo na minimumu, ali imamo nameru da istrajemo u pokušaju povratka zadužbina i ponovnom buđenju aktivizma zadužbinarstva u Srbiji” najavio je rektor Đokić.