Image

Počela je akcija reprograma duga za korisnike komunalnih usluga, koja traje sve do 30. aprila 2024. godine. Zahvaljujući inicijativi JKP „Infostan tehnologije“, građanima je pružena mogućnost da izmire sva dugovanja dospela do 31. avgusta 2023. godine na više mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje glavnog duga. Posebne pogodnosti za reprogramiranje obezbeđene su za korisnike socijalnih davanja i penzionere.

Prvog dana akcije, prva korisnica je u ranim jutarnjim časovima zaključila ugovor o reprogramu duga, u Direkciji Preduzeća. U svim ekspoziturama Preduzeća, veliki broj korisnika je pokazao interesovanje za akciju plaćanja duga na rate, po najpovoljnijim uslovima. Zaposleni su upoznali sve  zainteresovane korisnike sa uslovima reprograma, gde su na licu mesta brojni građani zaključili ugovore o reprogramu duga.

Penzioneri i korisnici socijalnih davanja su izrazili veliko zadovoljstvo, zato što su upravo te kategorije korisnika prepoznate kao najosetljivije, a uslovi reprograma predviđaju otpis kamate, umanjenje 20% glavnog duga i plaćanje na maksimalno 60 rata, u zavisnosti od visine ukupnog duga.

Naše Preduzeće je u proteklih godinu dana svakog poslednjeg petka u mesecu organizovalo Otvorena vrata sa direktorom, gde su građani imali priliku da u direktnoj komunikaciji sa rukovodstvom razgovaraju o svim problemima. Zahvaljujući aktivnom učešću i zajedničkim razgovorima, prepoznali smo ključne oblasti u kojima možemo da unapredimo našu uslugu. Kao najčešći problem izdvojio se nemogućnost plaćanja nagomilanih dugovanja jednokratno. Na osnovu sugestija korisnika, razgovora u ekspoziturama, dopisa i molbi, kreirali smo novu akciju reprograma, koji daje mogućnost zaključenja ugovora direktno u našim ekspoziturama, uz prilagođene uslove, otpis kamate, umanjenje glavnog duga i plaćanje na više mesečnih rata.

Svi korisnici mogu da posete bilo koju od naših 11 ekspozitura širom Beograda ili zgradu Direkcije u Danijelovoj 33, gde mogu da se informišu i zaključe ugovor o reprogramu duga. Sve neophodne informacije o uslovima reprograma dostupne su i putem Servisnog centra grada 11-0-11, pozivom ekspozitura, putem mejla infostan@infostan.rs, kao i na sajtu preduzeća https://infostan.rs/. Informacije o uslovima reprograma duga korisnici će dobiti uz oktobarski račun, na kućne adrese.