Image

U poslovnoj zgradi JKP „Infostan tehnologije“ i svim ekspoziturama Preduzeća danas su istaknute  zastave Republike Srbije, povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

U prazničnom duhu, prostorije Preduzeća ukrašene su srpskim trobojkama, što je izazvalo pozitivne reakcije naših korisnika. Zajedno sa građanima obeležili smo nacionalni praznik, koji nas sve međusobno ujedinjuje.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se 15. septembra širom Srbije i Republike Srpske. Povodom praznovanja, srpske trobojke su istaknute u državnim institucijama i ustanovama, javnim službama, poslovnim objektima, kao i na ulicama širom zemlje. Obeležavanjem ovog državnog praznika osnažuje se jedinstvo srpskog naroda i ukazuje poštovanje prema zastavi, kao jednom od najznačajnijih elemenata državnosti.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave praznuje se u znak sećanja na proboj Solunskog fronta, počev od 2020. godine. Građani i institucije su tim povodom pozvani da 15. septembra istaknu srpsku zastavu, koja je simbol srpske slobode, identiteta i jedinstva kulture, tradicije, vere i jezika.