Image

Александар Кемивеш

в.д. директора ЈКП „Инфостан технологије“

 

Александар Кемивеш именован је за вршиоца дужности директора ЈКП „Инфостан технологије“ 18. августа 2022. године, на седници Скупштине града Београда.

Своју професионалну каријеру је након рада у приватном сектору до 2013. године наставио у Привредној комори Србије, где је вршио функцију руководиоца Центра за подршку инвестицијама и јавно приватно партнерство, а  од 2015. године је именован за директора Сектора за економски развој.

Послове саветника председника Привредне коморе Србије обављао је од 2018. године.

Током своје професионалне каријере био је члан Управног одбора Агенције за страна улагања и промоцију извоза – СИЕПА, а 2016. године именован је за члана Управног одбора Развојне агенције Србије (РАС). Од 2018. године радио  је и као консултант на пројектима Програма Уједињених нација у Србији.

Дипломирао је на Факултету за економију финансије и администрацију, смер финансије и банкарство 2007. године у Београду, након чега је изабран да као стипендиста MIB Trieste School of Management настави школовање у Италији, где стиче диплому мастера у бизнис администрацији (МБА) у међународном пословању 2008. године.