Image

У Капетан Мишином здању свечано је обележен Дан задужбинара Универзитета у Београду, који је установљен у циљу изражавања захвалности и поштовања доброчинитељима који су Универзитету завештали своју имовину или даровали значајну донацију. На свечаној манифестацији уручене су Захвалнице правним и физичким лицима за успешну сарадњу, подршку у развоју идеје задужбинарства и за допринос у испуњењу циљева задужбина и фондација.

Ректор Универзитета у Београду Владан Ђокић уручио је Захвалницу вршиоцу дужности директора ЈКП „Инфостан технологије“ Александру Кемивешу, као признање за допринос задужбинарству. Протокол о сарадњи Универзитета у Београду и ЈКП „Инфостан технологије“ допринео је стварању бољих услова за функционисање универзитетских задужбина, јер послове наплате закупнине за станове универзитетских задужбина и пружања услуге обраде података за сваку задужбину предузеће обавља бесплатно. 

Свечаности су присуствовали представници задужбина, наследници задужбинара, професори, студенти, представници Владе Србије и дипломатског кора.