Image

Почела је акција репрограма дуга за кориснике комуналних услуга, која траје све до 30. априла 2024. године. Захваљујући иницијативи ЈКП „Инфостан технологије“, грађанима је пружена могућност да измире сва дуговања доспела до 31. августа 2023. године на више месечних рата, уз отпис камате и умањење главног дуга. Посебне погодности за репрограмирање обезбеђене су за кориснике социјалних давања и пензионере.

Првог дана акције, прва корисница је у раним јутарњим часовима закључила уговор о репрограму дуга, у Дирекцији Предузећа. У свим експозитурама Предузећа, велики број корисника је показао интересовање за акцију плаћања дуга на рате, по најповољнијим условима. Запослени су упознали све  заинтересоване кориснике са условима репрограма, где су на лицу места бројни грађани закључили уговоре о репрограму дуга.

Пензионери и корисници социјалних давања су изразили велико задовољство, зато што су управо те категорије корисника препознате као најосетљивије, а услови репрограма предвиђају отпис камате, умањење 20% главног дуга и плаћање на максимално 60 рата, у зависности од висине укупног дуга.

Наше Предузеће је у протеклих годину дана сваког последњег петка у месецу организовало Отворена врата са директором, где су грађани имали прилику да у директној комуникацији са руководством разговарају о свим проблемима. Захваљујући активном учешћу и заједничким разговорима, препознали смо кључне области у којима можемо да унапредимо нашу услугу. Као најчешћи проблем издвојио се немогућност плаћања нагомиланих дуговања једнократно. На основу сугестија корисника, разговора у експозитурама, дописа и молби, креирали смо нову акцију репрограма, који даје могућност закључења уговора директно у нашим експозитурама, уз прилагођене услове, отпис камате, умањење главног дуга и плаћање на више месечних рата.

Сви корисници могу да посете било коју од наших 11 експозитура широм Београда или зграду Дирекције у Данијеловој 33, где могу да се информишу и закључе уговор о репрограму дуга. Све неопходне информације о условима репрограма доступне су и путем Сервисног центра града 11-0-11, позивом експозитура, путем мејла infostan@infostan.rs, као и на сајту предузећа https://infostan.rs/. Информације о условима репрограма дуга корисници ће добити уз октобарски рачун, на кућне адресе.