Image

Фондација Ана и Владе Дивац у сарадњи са ЈКП „Инфостан технологије“ по четврти пут обезбедила је пакете са основним животним намирницама за 604 најсиромашније једнородитељске породице са евиденције 17 општинских одељења Градског центра за социјални рад у Београду.

У заједничкој акцији прикупљено је 2.045.256,00 динара за   набавку 604 пакета са основним животним намирницама. Укупно 4.609 домаћинстава је уплатило донацију путем признанице која је долазила уз децембарске рачуне за Инфостан на територији града Београда.

„Фондација Ана и Владе Дивац више од једанаест година на различите начине помаже једнородитељским породицама које спадају у посебно угрожену категорију. Драго нам је што имамо дугогодишњу сарадњу са „ЈКП Инфостан технологије“ у којој Београђани увек покажу изузетну хуманост“, рекла је Ана Кошел, директорка Фондације Ана и Владе Дивац и додала да ће Фондација и убудуће организовати акције прикупљања помоћи за најсиромашније грађане и промовисати културу давања у нашем друштву.

У оквиру вишегодишње сарадње са ЈКП „Инфостан технологије“ организовали смо хуманитарне акције за набавку средстава за фискултурну салу у оквиру пројекта “Један у миллион”, обнову кућа у Обреновцу након мајских поплава, изградњу зграда за социјално становање, помоћ Краљеву након земљотреса и помоћ сеоским домаћинствима. Фондација Ана и Владе Дивац више од деценије пружа помоћ самохраним родитељима и њиховој деци, као једној од најугроженијих група у нашем друштву кроз стамбено збрињавање, директну хуманитарну помоћ и подршку у започињању и развоју малог бизниса. Захваљујемо Београђанима и Београђанкама који су и овај пут помогли да што већи број наших најсиромашнијих суграђана добије неопходну помоћ.

“ЈКП “Инфостан технологије” је друштвено одговорно предузеће и увек нам је задовољство да помогнемо и реализујемо хуманитарне акције. Београђани су још једном препознали значај ове хуманитарне акције, због чега су у великом броју добровољно донирали новац, у складу са својим могућностима”, рекла је Милица Пауновић из ЈКП “Инфостан технологије”.