Image

У пословној згради ЈКП „Инфостан технологије“ и свим експозитурама Предузећа данас су истакнуте  заставе Републике Србије, поводом обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

У празничном духу, просторије Предузећа украшене су српским тробојкама, што је изазвало позитивне реакције наших корисника. Заједно са грађанима обележили смо национални празник, који нас све међусобно уједињује.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележава се 15. септембра широм Србије и Републике Српске. Поводом празновања, српске тробојке су истакнуте у државним институцијама и установама, јавним службама, пословним објектима, као и на улицама широм земље. Обележавањем овог државног празника оснажује се јединство српског народа и указује поштовање према застави, као једном од најзначајнијих елемената државности.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе празнује се у знак сећања на пробој Солунског фронта, почев од 2020. године. Грађани и институције су тим поводом позвани да 15. септембра истакну српску заставу, која је симбол српске слободе, идентитета и јединства културе, традиције, вере и језика.