Image

Делегација Градске управе Бања Луке посетила је данас ЈКП „Инфостан технологије“. Тим поводом, вршилац дужности директора ЈКП „Инфостан технологије“ Алексадар Кемивеш обишао је са градским менаџером Града Бања Лука Бојаном Кресојевићем просторије предузећа и упознао га са пословањем Предузећа и предностима система обједињене наплате комуналних услуга у Београду.

Систем обједињене наплате у граду Београду омогућава економичну, брзу и рационалну обраду података и обједињену наплату комуналних услуга преко месечних уплатница за станове, гараже и пословни простор. Основна предност оваквог система је плаћање свих комуналних услуга на једном рачуну, што обезбеђује раст процента наплате уз остваривање великих уштеда у трошковима штампе и доставе рачуна, потрошном материјалу, платном промету, принудној наплати, кадровима, рачунарској и другој опреми.

„Функионисање система обједињене наплате у Београду обезбеђује централизован прилив и одлив средстава и транспарентност финансијских токова у градским комуналним предузећима. Систем је додатно унапређен пројектним решењем за електронску доставу и плаћање рачуна. Мобилна апликација и портал е.Сандуче који смо осмислили омогућава електронско плаћање рачуна обједињене наплате и других правних лица само једним кликом платним картицама, што олакшава корисницима увид у рачуне и реализоване уплате“, истакао је в.д. директора ЈКП „Инфостан технологије“ Алексадар Кемивеш.

Менаџер Града Бања Лука Бојан Кресојевић је приликом обиласка Предузећа изразио задовољство што је имао прилику да ближе упозна све предности система обједињене наплате у Београду и исказао интересовање за преузимање решења у области информационих технологија, чиме би се побољшало функционисање комуналних предузећа града Бања Лука.